More selected projects

EKSIL FESTIVAL 2018

31.08 - 01.09 2018

Eksil foramtet er HAUTs udviklingsformat. På eksilfestivalen kan du se arbejdsvisninger fra 6 grupper der hver har haft 1-2 uger i eksil til at udvikle en idé, et tema eller et eksperiment

På eksilfestivalen kan du opleve work-in-progress projekter og få et indblik i, hvad der rør sig i scenekunsten lige nu. HAUT har haft stor succes med formatet eksil, og ved at samle flere eksiler i en festival håber vi at bygge broer mellem forskellige eksperimenter, idéer og kunstnere og samtidig give publikum et større indblik i scenekunsten lige nu. 2018 er eksilfestivalens første år.

Vi præsenterer 6 eksiler på eksilfestivalen, der spænder fra installation til interaktiv performance om alt fra mørke og minder til seksualitet og maskiner. Derudover er der rig mulighed for at udveksle meninger og dele oplevelser om scenekunst over mad og øl.

FORMATET EKSIL
Eksiler er HAUTs format for udviklingsarbejde: Vi giver hvert år cirka 10 grupper mulighed for at søge Eksil hos os i en til tre uger, hvor HAUT og kunstnerne i en gensidig dialog skaber rum og tid til scenekunstneriske eksperimenter. Vi afslutter altid Eksilforløbet med en åbning af arbejdsrummet for publikum, så afprøvning og efterfølgende samtale kan bidrage til udviklingen af projektet.

Kort sagt er Eksil et arbejdslaboratorium der fokuserer på det eksperimenterende og udforskende, og afslutter med en arbejdsvisning, og ikke en forestilling. Eksil er mulighed for at arbejde med et eksperiment uden at skulle arbejde under presset at skulle lave et færdigt produkt.

Til eksilfestivalen har 6 grupper fået 1-2 ugers arbejdstid.

FESTIVALEN
Eksilperioden fandt sted i hele august måned, mens festivalen, som viste arbejdsvisninger, forløb fra fredag d. 31.08 til lørdag 01.09.
Udover arbejdsvisninger bød festivalen på samtaler og feedback sessions på alle visninger, samt samtalekonceptet Sharing Praxises, hvor publikum opfordres til at indgå samtaler om værkerne og kunst generelt ud fra prefabrikerede spørgsmål. samtaler. Derudover bød festivalen på fest, installationer, gode diskussoiner og nye møder mellem kunstnere, publikummer og eksperimenter

Festivalen er støttet af Statens Kunstfond

Festivalen præsenterede i alt 6 eksiler:

A MOMENT OF SILENCE af HESTNES/ POPOVIC
 - en scenisk undersøgelse af kollektiv erindring

læs mere her

LAND SKAB VOL. 2 af A MASING PRODUCTIONS
- en interaktiv performance installation

læs mere her

LYST af OMACHINE
 - en performativ undersøgelse af den lystfyldte samtale om sex

læs mere her


MØRKE OG NATUR - ELLER HVORDAN LANSKABER SER UD OM NATTEN af NAJA LEE JENSEN
 - et tværæstetisk scenekunstnerisk eksperiment om hvad naturen er i teateret

læs mere her

HARMONY AI af LUFTKYS
- Et korværk af mennesker og maskiner

læs mere her

GRAND DANOIS af ANNA SKOV & NIELS ERLING
#me #brigitte #nielsen #thinking #life #love

læs mere her

TAK TIL
Eksilfestivalen er produceret af frivillige producenter i samarbejde med den daglige leder og HAUTs bestyrelse. HAUT takker for den store indsat, samt hårde og uundværlige arbejde alle frivillige har lagt i projektet

Tak til alle frivillige: Fie Nielsen, Camilla Schnack Tellefsen, Freja Forsman, Titta Soini, Lise Aagaard, Felicia Hjernø, Maja Holtze, Magnus Høst og Lukas Morio.