More selected projects

Bastardens Folkedans 

En undersøgelse af multietnisk sorgdans i flere faser.

 

Format: IN PROCESS – 2 weeks
Genre: Fusionsteater, der inkluderer elementer fra bl.a. bosnisk foklore, elektropunkt, dans og video.   

Residency at Teatret Zeppelin
15.-21.08.2022


Worksharing:
21.08.2022 kl. 14.00-15.00

Den kunstneriske undersøgelse

Når krigen afslører, at civilisationen er en tynd fernis, og hadet, frygten og hævntørsten spreder sig epidemisk iblandt dit folk, hvem er du så, og hvilket ”folk” tilhører du? Det spørgsmål fører til øget polarisering, men hvordan stiller et multietnisk individ sig i dette spændingsfelt?

Med udgangspunkt i bosnisk folklore, vil det kunstnerisk hold kaste sig ud i at skabe et multietnisk udtryk i musik, dans og billeder, som afspejler multietnicitet, baseret på musiker, intruktør og debatør Nikolines personlige erfaringer.

I processen stiller kunstnerne sig bl.a. spørgsmål som, hvordan laver vi et autentisk multietnisk udtryk, der ikke er bagudskuende og nationalromantisk, men føles universelt og moderne? Kan vi arbejde med det underbevidste og emotionelle plan, eller er vi nødt til også at formidle fakta for at skabe medfølelse og indlevelse i splittelsen? Hvordan skaber og opløser vi ‘os’ og ‘dem’ følelsen hos publikum?

                                                                                                                                                                                                                                                     Foto: Simone Ballan

 

Det kunstneriske hold

Det kunstneriske hold er sammensat af Nikoline Vicić Rasmussen. Kunstnerne har ikke tidligere arbejdet sammen, så en del af processen vil også handle om at undersøge samarbejdet og udviklingen af et fælles scenisk sprog.

Nikoline Vicić Rasmussen er musiker, instruktør og debattør. Petruska Miehe-Renard er kandidat fra Kunstakademiets Designskole i Beklædning og arbejder bl.a. som visuel kunstner. Amalie Stitz er uddannet danser ved Daceworks Berlin og arbejder freelance i hele Europa og er fast danser i FMKF collective. David Nedergaard er oprindeligt trænet klassisk pianist, men er senere blevet optaget af jazz og synthesizer drevet altpop musik. Han producerer også house- og techomusik under kunstnernavnet Krylova.

 

Kreditering

Tekst og iscenesættelse: Nikoline Vicić Rasmussen
Scenografi og iscenesættelse: Petruska Miehe-Renard
Danser/koreograf: Amalie Stitz
Lyddesign: David Nedergaard