More selected projects

MARAN - EKSIL

Scenisk undersøgelse

Som et resultat af en uges eksil på HAUT, inviterer SKOOP til arbejdsvisning og samtale om projektet MARAN. Kom og tag del i en research omkring frygt, prepping og mareridt.

SKOOP er et skandinavisk scenekunstkollektiv bestående af tre skuespillere og tre scenografer som arbejder hinsides de konventionelle opfattelser af deres titler. SKOOP kombinerer visuelt og fysisk teater med performancekunst, i et teaterrum hvor publikum kan mærke at performerne sætter noget på spil.

VI MÆRKER TRANGEN TIL AT OPSØGE KATASTROFEN

MARAN - på dansk Maren - er navnet på et overnaturligt væsen fra nordisk mytologi. Maren hjemsøger mennesker og dyr om natten og giver dem mareridt. Hun kryber op på de sovendes bryst og klemmer både luft og livskraft ud af dem. Ofret vågner op i koldsved og med følelsen af at være blevet kvalt.

MARAN er en scenisk undersøgelse af menneskets fascination af skræk. Forestillingen er en fritstående opfølgning på “Malted Milk”, SKOOP´s debut fra 2011. I arbejdet med MARAN anvender vi skrækken som en katalysator for umiddelbare relationelle situationer.

Mennesket har en iboende fascination af spænding og skræk. Når vi konfronterer os selv med skrækoplevelser, trænes vores underbevidste beredskab over for truende livsfare. Vi er parate. Vi er vågne. Der er en vis tilfredsstillelse forbundet med denne sindstilstand, der har en direkte kontakt til den urkraft som ligger gemt i os. Ideen om at der findes et instinktivt ønske om at vække sindene til live, vil vi overføre til teatret og mødet med publikum.

Under ugen i eksil på HAUT begynder SKOOP at testkøre de værktøjer og metoder som ligger til grund for vores kollektive skabelsesprocess. Kom og tag del i en research omkring frygt, prepping og mareridt. Efter arbejdsvisningen åbner vi op for en publikumsamtale om vores skræk studie.