More selected projects

Scandinavian Pain

Performanceprogram

27.02.2015 - 03.05.2015

Skandinaverne vokser op i nordisk mørke og bærer mørket med sig som smertefuld melankoli. I foråret går vi mod længere dage og lyse nætter, men på HAUT dykker vi ned i mørket med programserien 

SCANDINAVIAN PAIN, forløb over foråret 2015.

Mens resten af verden skamnyder det ’Nye Nordiske’ i design, musik, tv-serier og litteratur er vi i Skandinavien ladt tilbage med byrden: rent faktisk at være skandinavere, med dårlig samvittighed over vores velstand og smertefuld erkendelse af, at Ragnarok lurer om hjørnet. Hvordan skal vi bære den? 

Er der håb om andet end hulk, jammer og selvmord? Hammershøi og Strindberg er ikke til nogen hjælper.

Vi er stolte over at kunne præsentere de mest fremadstormende skandinaviske frie grupper på HAUT. 

Med grotesk humor, publikumskontakt og skarpe pointer spidderprogrammets forestillinger vores selvforståelse og de fortællinger, der præger de skandinaviske lande.

Her forfører lyset, skoven og vandet os, mens velfærdstatens krise,ligestillingsdebatten og finanskrisen driver os til vanvid.

Kom og vær med, når VON TRAPP træder ind i kølvandet på finanskrisen og afholder auktion på et opkøbt konkursbo på HAUT. Bliv tryllebundet af Lisa Lies surrealistiske og farlige skovunivers. Kom og lyt til fortællinger om den skandinaviske kvinde til HØRTsfortælleaften eller deltag med din egen historie. Bliv konfronteret med bagsiden af friheden og den tilsyneladende lighed i de skandinaviske samfund med Call me a fool but I don't wanna die.

I forbindelse med SCANDINAVIAN PAIN inviterer HAUT også til toscenekunstsymposier med teoretikere, studerende og de deltagende scenekunstnere.

Program:
Life is Hard vol. 3 - Juli Apponen
Call me a fool, but I don't wanna die - Karen Tømte og Naja Lee Jensen
HØRT, fortælleaften - Hørt
MARAN, Eksil - SKOOP
Auktion/Aktion - Von Trapp
Entertainment in the Woods - PONR

Scandinavian Pain er støttet af Nordisk Kulturfond