More selected projects

Et flygtigt og forgængeligt mindesmærke for en fortid af forbudte kærtegn og en fremtid med kærlige forbindelser. 

 

Format: IN PROCESS

Genre: Performativ undersøgelse af scenekunstneriske mindesmærker–– 

Residency foregår hos Åbne Scene på Godsbanen d. 4.-9.08.2023

Worksharing:
09.08.2023 kl. 14-16 hos Åbne Scene på Godsbanen

Sign up:
Det et gratis at tage del i denne worksharing, men tilmelding er nødvendig. Reservér din plads ved at sende en mail til billet@hautscene.dk, skrive "PÅ TRODS" i emnefeltet.

Fotokreditering: Nellie de Boer og Res.

Den kunstneriske undersøgelse

Til dette residency vil kunstnerne undersøge scenekunstneriske metoder til at ihukomme queer bevægelser på trods, bl.a. inspireret af Saidiya Hartmans metode 'kritisk fabulation'––centralt står undersøgelsen af en politiske krop, der nedarver følgerne af Danmarkshistoriens forfølgelse af seksuelle og k︎ønsminoriteter. Gennem dans ønsker de at bidrage til en erindringspolitik, der berører arkivernes tavshed og kropsliggører det forglemte.

Kunstnerne arbejder med udgangspunkt i de danseaktioner, som Bøssernes Befrielsesfront i 70’erne brugte til at skabe opmærksomhed om Danseforbuddet. Håbet er at skabe forgængelige mindesm︎ærker for bevæ︎gelser på︎ trods af undertrykkelse, der kan hjælpe os til at spekulere på baggrund af historien. Med disse nutidige fortolkninger vil dette residency queere dansk erindringskultur for på den måde at intervenere i det forstillede og forglemte.

Fotograf: Louise Kirkegaard

Det kunstneriske team

Andreas og Paolo mødtes som klassekammerater på bacheloren i Dans og Koreografi fra DDSKS (2015-2019) og er begge medlemmer af Dance Cooperative, en selvorganiseret platform og dansestudie for intersektionel feministisk kunstpraksisser. I 2020 mødte de alex til Nørrebro Pride og har siden da næret et queer kinship med udgangspunkt i bl.a. natteliv, fælles humor og aversioner.

Fotokreditering: Thomas Zamolo

Andreas Haglund

Andreas (han/hen) arbejder med afsæt i queer- og klimabevægelsen som danser, performer og koreograf i og omkring København og Stockholm. Bæredygtighed løber som en rød tråd igennem hans kunstneriske praksis, der fokuserer på kloden og dens væsener og undersøger klimakrisens underliggende kulturelle strømninger, i al deres kompleksitet. Andreas’ arbejde leder æstetik, diskurser og praktikker hen imod omsorg, glæde og gensidig afhængighed. 

Paolo de Venecia Gile

Paolo (f. 1994, Manila, de/dem) er en Filipino-svensk kunstner baseret i København. De indtager ofte rollen som performer i værker signeret af Malik Nashad Sharpe, Emilie Gregersen, Ofelia Jarl Ortega, alex blum, Adriano Wilfert Jesen og andre. Deres praksis kredser om, hvordan dans kan (re)producere det imaginære på et materielt og affektivt plan. Paolo arbejder med blikket, at se og blive set med en erotisk undertone, der altid implicerer magt. Website

Fotokreditering: Nellie de Boer

alex blum

alex (de/hun) er en trans* koreograf, underviser og somatisk aktivist med base mellem København og Amsterdam, hvor de blev færdig fra fra School for New Dance Development (SNDO) i 2023. Fra en opvækst i en klitplantage ved Vesterhavets kyster over studier i statskundskab på Freie Universität Berlin og gennem Berlins clubbing-scener, undersøger alex kroppen som brydningsplads for politik og dans som et værktøj til kontinuerligt at disidentificere fra magtstrukturer. Med deres kunstneriske arbejde leder de efter sensuelle afstikkere fra identitetspolitik ved hjælp af berøring, lytning og fælles tidsrum med kritiske venner, elskere og fremmede.

Kunstneriske sparringspartnere: Beck Heiberg og Mikka Mallow, ST:ART.
Øvrige samarbejdspartnere og støttegivere i forbindelse med dette projekt: Den Anden Side, Copenhagen Pride. Projektet er bevilget støtte af Kulturhavn Festival 2023 og udviklingsplatformen ST:ART under Sydhavn Teater.

Om dette residency

IN PROCESS er HAUTs residency format af én uges varighed, som skaber rum for fysiske brainstorms, der understøtter undersøgelsen og udviklingen af nye scenekunstneriske ideer.

Denne gruppe af kunstnere er inviteret i residency gennem det open call “IN PROCESS – Injektioner #2”, som havde fokus på kunstnere, der ønsker at invitere nye perspektiver, viden og erfaringer fra folk, de ikke kender, ind i deres kunstneriske proces, for på den måde at åbne det kunstneriske univers for andre inputs. Det open call blev kurateret i samarbejde med Åbne Scene i Aarhus.

Dette residency er støttet af Aarhus kommune.