More selected projects

Landscape Piece (arbejdstitel)

En undersøgelse af alternative måder at tage del i landskabet på. 


Format: IN PROCESS
Genre: 
Performance

Residens på Det Nordatlantiske Fyr v/ Nationalpark Thy
05.04-11.04.2021

Den kunstneriske undersøgelse

Under opholdet på Det Nordatlantiske Fyr ønsker danser og performer, Josefine Elna Ibsen at udforske forskellige måder at relatere til den natur, der omgiver os på.

Med afsæt i området omkring Det Nordatlantiske Fyr og Nationalpark Thy vil Josefine gå på en kropslig og sanseligt forankret opdagelse i sandet, klitterne, vandkanten og blæsten, for at undersøge, om man kan give sig hen til naturen, og på den måde træde ind i et mere ligeværdigt forhold til den. Målet er på sigt at hun vil bruge sine egne oplevelser til at skabe en form for guide, man kan tage med sig ud i landskabet; en guide, som kan fungere som et oplæg til en personlig vandring eller ophold i området, ved at opfordre til at opleve og sanse stedet på en ny måde. 

Foto: Angelina Owino

Om kunstneren

Josefine Elna Ibsen er freelance danser og performer med base i København. Hun er uddannet fra Iwanson International School of Contemporary Dance i 2013, og har efterfølgende læst en BA i teater- og performancestudier på Københavns Universitet. 

 

Josefine Elna Ibsen
Danser og performer

 

IN PROCESS

IN PROCESS er HAUTs residensformat for kunstnerisk udviklingsarbejde, hvor kunstnere med løn og materialebudget til rådighed har mulighed for at fordybe sig i sin kunstneriske proces.

Den kunstneriske undersøgelse "Landscape Piece"(arbejdstitel) af Josefine Elna Ibsenby er inviteret i residens gennem det open call "IN PROCESS – Natur" kurateret af HAUTs kunstneriske leder Naja Lee Jensen.

"IN PROCESS – Natur" er en del af programmet "HAUT OG …" i sæson 20/21 og støttet af Statens Kunstfond.