More selected projects

Transgenerationel Æstetik

Hvad betyder det for teatrets sociale og sanselige orden, når piger og kvinder fra fire generationer skaber et scenekunstnerisk rum sammen? 


HAUT x Bikubenfonden Pop Up Residency
> residensperiode d. 26.06.-30.06.2020 

Genre: Dans/koreografi og performancekunst

Foto: Asbjørn Kristensen Høgsbro

Den kunstneriske undersøgelse

Hvad betyder det for scenekunstrummets sociale og sanselige orden, når det skabes i fællesskab af piger og kvinder fra flere generationer? Kan børn andet end at forstyrre de voksnes kunstoplevelse? Kan de forme den? Hvordan farver ældre scenekunstneres erfaringer og tempo den skabende proces? Hvilke traditioner har vi brug for at huske på og revitalisere på tværs af generationer? Og hvad betyder det, når børn, yngre kunstnere, mid-career og modne kunstnere insisterer på sammen at afsøge fælles arbejdsrytmer og udtryk? 

Transgenerationel Æstetik er en undersøgelse mellem kunstnere, som aldersmæssigt spænder over 70 år. Her deles praksisser fra kunsten og livet - med fokus på undersøgelsen af, hvordan det skabende arbejde og det æstetiske udtryk påvirkes af gruppens sammensætning, deltagernes livsomstændigheder og de skiftende rammer for vores møder. 

I løbet af deres Pop-up residency ønsker gruppen at undersøge hvilke rytmer, visuelle udtryk, bevægelser og måder at være sammen på, der opstår, når den producerende enhed af kunstnere bliver aldersmæssigt heterogen.

Foto af Morten Arnfred, Good Place Productions

Det kunstneriske hold

Gruppen består af performancekunstner Cecilie Ullerup Schmidt, koreograferne Stine Frandsen, Karis Zidore, Marie-Louise Guldbæk Stentebjerg, danseforsker og koreograf Karen Vedel, scenograf og iscenesætter Catherine Poher, samt børnene Indira Pascale Guldbæk Bonnici og Ekko Salma Liebmann. Gruppen er sammensat på tværs af alder og kunstnerisk praksis, og alle har erfaring og interesse i kollektivt selvproducerende scenekunstnerisk arbejde. 


Medvirkende

Stine Frandsen
Ekko Salma Liebmann
Cecilie Ullerup Schmidt
Indira Pascale Guldbæk Bonnici
Marie-Louise Guldbæk Stentebjerg
Catherine Poher
Karen Vedel
Karis Zidore 

 

HAUT x Bikubenfonden Pop Up Residency

Transgenerationel Æstetik er en del af HAUT x Bikubenfonden Pop Up Residency, som er et testforløb af studio residency formatet og er rettet mod de uafhængige scenekunstnere inden for tværæstetisk scenekunst. Kunstnerne tilbydes et op til 4 ugers langt residency, med mulighed for sparring fra udvalgte feedbackpartnere, hvor der sættes fokus på, hvordan kunstnerisk feedback kan styrke et projekts videre udvikling. HAUT x Bikubenfonden Pop Up Residency finder sted i København, hvor en etage i Fondenes Hus er indrettet studio med dansevinyl og en enkel teknikpakke. Det samlede udviklingsforløb har til formål at undersøge, hvilke behov, der er for residencies, og hvordan et studio residency kan kvalificere kunstnerisk udvikling.