More selected projects

Overload - Requiem for de stressede sjæle

Performance

09.04.2016 - 19.04.2016

★★★★★
"Fascinerende forestilling som var vi inde i hovederne på disse mennesker i en verden fuld af tom-smarte begreber som win-win-situation, effektivitet og teams”
Henrik Lyding, Jyllandsposten

 

Stress er blevet en folkesygdom. Medarbejdere møder i hemmelighed på arbejde om søndagen, går til coach, psykolog og fitness for at følge tidens krav. Masser af mennesker går ned med stress. Hvad er det, der sker?

Vi kender alle de fine buzzwords som: strategi, strukturændring, mission, vision, MUS, team, fleksibilitet og mobilitet. Ord, der er sat i verden for at give den enkelte medarbejder medansvar og mulighed for udvikling. Men hvad sker der, når grænserne for ansvar og privatliv viskes ud, og forandringerne på vores arbejdspladser ingen ende vil tage?

OVERLOAD er baseret på interviews med stressramte ansatte i offentlige og private erhverv. Deres beretninger skaber et portræt af arbejdsmarkedet i dag, hvor flere og flere går ned med store menneskelige og socioøkonomiske konsekvenser.
Instruktør Liv Helm og komponist Matilde Böcher har skabt et korværk af stemmer i højttalere, som spiller sammen med skuespillernes kroppe. En montage af lyde, kor, stemmer og kroppe, der tager publikum med på en fantasifuld rejse igennem stressens årsager og kritik af arbejdsmarkedet i dag.

OVERLOAD blev opført på Odense Teater i november 2014. I juni 2015 blev forestillingen nomineret til Juryens Særpris ved Årets Reumert. OVERLOAD bliver nu opført i København med støtte fra Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for scenekunst.

Medvirkende: Sofia Saaby Mehlum, Mikkel Bay Mortensen og Peder Holm Johansen - Manuskript og iscenesættelse: Liv Helm - Komponist: Matilde Böcher - Lyddesign: Ida Jacobsen og Anders Amdisen - Lysdesign: Kim Littau - Forestillingsleder: Signe Lausen