OPEN CALL

Download pdf (DK)
Download pdf (ENG)
 

IN PROCESS - Self-organizing 

[Ansøgningsfrist 16-12-2022 15:00]

Selv-organisering indenfor scenekunst er blevet mere og mere centralt på den københavnske scene i løbet af de seneste år. Nye kunstnerdrevne initiativer skyder op og skaber mulighedsrum, og sætter dagsordner på kunstnerne og kunstens præmisser. Men hvordan sikrer vi, at de selv-organiserede initiativer ikke blot er døgnfluer, som vi lægger en masse tid og kræfter i, i en kort periode af vores liv? Hvad kræver det at gøre de selv-organiserede organisationer bæredygtige, og er det overhovedet muligt under de strukturelle forudsætninger vi har pt. i Danmark?

Med IN PROCESS - Self-organizing vil HAUT og Regional Arena for Samtidsdans (Sandnes, NO) give selv- organiserede initiativer en mulighed for at fokusere på udvikling og forankring af deres praksis.
IN PROCESS - Self-organizing er et residency, hvor det er muligt at gå i dybden med sin organisatoriske praksis og kombinere det arbejde med en kunstnerisk praksis, da dette residency vil foregå i en black box.

IN PROCESS - Self-organizing er primært henvendt til dansere og koreografer, der driver et selv-organiseret initiativ, som de har lyst til at udvikle og forankre gennem et residency. Residenciet afsluttes med en deling og samtale med den lokale scene i Sandnes.

INDHOLD & DATOER 

Som del af IN PROCESS - Self-organizing tilbydes I:

• 7dages residency på Regional Arena for Samtidsdans i Sandnes, Norge
• Mulighed for at arbejde med lys og lyd
• Afsluttende deling af jeres praksis samt en samtale med det lokale community

• Honorar på DKK 9.000 pr. kunstner (maks. 5 pers.)
• Et materialebeløb på maks. DKK 3.000
• Overnatning
• Rejse t/r fra Danmark
• Diæt på 250 kr pr. dag pr. kunstner (maks. 5 pers., 7 dage)
• Dokumentation af jeres praksis

 

 

DATOER

• Produktionsmøde d. 23. januar 2023 kl. 10 på HAUT
• IN PROCESS residenciet finder sted d. 20. - 26. februar 2023 på Regional Arena for Samtidsdans i Sandnes, Norge
• Deling og samtale d. 26. februar 2023 kl 14 • Evaluering af residens: medio marts 2023

 

 

HVAD VI FORVENTER AF JER

• At I har lyst til at udvikle og forankre jeres kunstnerdrevne organisation
• At I har lyst til at dele jeres viden og erfaringer med det lokale community
• At I deltager i en evaluering af IN PROCESS residencyformatet

SÅDAN ANSØGER I

Send os:

  1. En motiveret ansøgning, der indeholder en beskrivelse af jeres selv-organiserede initiativ, og hvad I gerne vil fokusere på at udvikle og forankre under IN PROCESS – Self-organizing (maks. 2 sider).
  2. CV på alle involverede (max 1 side pr. person).
  3. Dokumentation af eller links til jeres organisations hjemmeside.

 

Ovenstående sendes i én samlet PDF-fil til opencall@hautscene.dk. Skriv “IN PROCESS - Self-Organizing” i emnefeltet.
Ansøgningsfrist er d. 16. december 2022 kl. 15:00.

 

Har I spørgsmål til det open call, så Betina Rex på  betina@hautscene.dk

 

IN PROCESS
IN PROCESS er rettet mod kunstnerisk udviklingsarbejde for danskbaserede og Øresundsregionsbaserede kunstnere og koreografer. Ansøgningen kan skrives på dansk og engelsk.

COVID-19
HAUT følger myndighedernes anbefalinger i forhold til den nuværende COVID-19 situation og opdaterer løbende alle involverede, såfremt situationen får indvirkning på dette residency.

 

KURATERING

IN PROCESS - Self-organizing kurateres af Runa Norheim, kurator for Regional Arena for Samtidsdans, og Betina Rex, konstitueret kunstnerisk leder for HAUT.

RAS - Regional Arena for Samtidsdans
RAS - residency center og scene i Sandnes - ligger på den sydvestlige kyst af Norge.
RAS er et residency center og en scene i Sandnes på den sydvestlige kyst af Norge. Programmet er sammensat af lokale, nationale og internationale værker, der konstant undersøger forestillingen om dans og koreografi som politiske agenter. RAS er en af de mest aktive scener for dans og koreografi i Norge og er bl.a. partner i turnénetværket Dansenett Norge.

HAUT
HAUT er en scenekunstorganisation, der støtter udviklingsprojekter og eksperimenter. Gennem open calls giver HAUT IN PROCESS-residencyophold til selvproducerende scenekunstnere og koreografer. IN PROCESS er skabt til kunstnerisk udviklingsarbejde og fordybelse. IN PROCESS afsluttes med et kollegialt møde mellem kunst, kunstnere og publikum, hvor dialog, og ikke domme, er i centrum. Læs mere om HAUT her og  i publikationen HAUT - Artistic development

"IN PROCESS - Self-organizing" er støttet af Statens Kunstfond, Bikubenfonden og Københavns Kommune.