OPEN CALL

Download pdf (DK)
Download pdf (ENG)
 

No Open Calls at the moment

IN PROCESS - Documentation  

[Ansøgningsfrist 03-03-2023 15:00]

I scenekunst er værket live. Her og nu. Dokumentationen kommer ofte til sidst. Men hvad hvis vi vender det hierarki på hovedet og spørger, hvad dokumentation af scenekunst er og kan være? Hvad betyder det for kunsten, hvis dokumentationen kommer først, eller endda er værket?

Med IN PROCESS - DOCUMENTATION giver HAUT og Live Art Denmark kunstnere mulighed for at undersøge hands-on, hvad dokumentation kan være. Video, lyd, tekst, genfortælling, tegning, efterladenskaber, instruktioner, oversættelser eller noget helt andet? IN PROCESS - DOCUMENTATION er et residency, hvor kunstnere kan eksperimentere med at integrere dokumentation i og af deres praksis.

Residenciet er henvendt til alle kunstnere og kunstnergrupper med base i Danmark, der arbejder med live events, og som har lyst til at udfordre og gentænke et velkendt format; dokumentation.
Det er et residency, hvor udviklingen af en kunstnerisk ide og udviklingen af dokumentationen af den kunstneriske ide ikke kan adskilles.

INDHOLD 

Som del af IN PROCESS - Documentation tilbydes I:
• 7dages residency på Teateret Zeppelin i København
• Mulighed
for at arbejde med en enkel lys og lyd basispakke
Afsluttende WORKSHARING med modereret samtale med publikum
• Honorar på DKK 9.000 pr. kunstner (maks. 5 pers.)
• Et materialebudget på maks DKK 3.000

 

DATOER 

​​​​​​• Produktionsmøde den 27. marts 2023 kl. 10 på HAUT i København
• Residenciet finder sted den 1. - 7. maj 2023 på Teateret Zeppelin i København
• WORKSHARING og samtale den. 7. maj 2023 kl. 14.00 
• Evaluering af residenciet: ultimo maj 2023

 

HVAD VI FORVENTER AF JER

• At I har lyst til at dele jeres kunstneriske undersøgelse med et publikum, og at I er interesseret i en samtale med publikum
• At I deltager i en evaluering af IN PROCESS-residencyformatet

SÅDAN ANSØGER I

Send os:

En motiveret ansøgning, der indeholder en beskrivelser af hvordan I vil arbejde med dokumentation og af jeres kunstneriske ide (maks 2 sider). 

CV på alle involverede (maks. 1 side per. person)

Dokumentation af eller links af tidligere arbejde. 

 

Ovenstående sendes i én samlet PDF til opencall@hautscene.dk  Skriv venligst “IN PROCESS – Documentation” i emnefeltet.
Ansøgningsfristen er den. 3. marts 2023 kl. 15.00 

I kan forvente svar på jeres ansøgning i uge 11.

 

Har I spørgsmål, så kontakt HAUT konstituerede kunstneriske leder Betina Rex på  betina@hautscene.dk

 

IN PROCESS
IN PROCESS understøtter den udforskende fase af en kunstnerisk ide eller samarbejde. Dette residency er IKKE produktionstid til færdiggørelse af forestillinger. IN PROCESS er rettet mod kunstnere med base i Danmark eller Øresundsregionen. De kuraterede kunstnere er økonomisk ansvarlige for internationale rejseomkostninger og ophold. Ansøgningen kan skrives på dansk, engelsk eller portugisisk.

COVID-19
HAUT følger myndighedernes anbefalinger i forhold til den nuværende COVID-19 situation og opdaterer løbende alle involverede, såfremt situationen får indvirkning på dette residency.

KURATERING

IN PROCESS - Documentation kurateres af Live Art Denmark ved Ellen Friis og Henrik Vesterggard, i samarbejde med Betina Rex, konstitueret kunstnerisk leder af HAUT.

Live Art Denmark 
Live Art Danmark blev grundlagt i 2004 for at støtte udvikling, visning og dokumentation af eksperimenterende og performative processer og praktiser for alle aldersgrupper. Live Art Danmark samarbejder over hele Danmark om festivals og andre projekter og har desuden visningsstedet ”Friisland” i Københavns Nordhavn. Læs mere på www.liveart.dk

HAUT
HAUT er en scenekunstorganisation, der støtter udviklingsprojekter og eksperimenter. Gennem open calls giver HAUT IN PROCESS-residencyophold til selvproducerende scenekunstnere og koreografer. IN PROCESS er skabt til kunstnerisk udviklingsarbejde og fordybelse. IN PROCESS afsluttes med et kollegialt møde mellem kunst, kunstnere og publikum, hvor dialog, og ikke domme, er i centrum. Læs mere om HAUT
her og  i publikationen HAUT - Artistic development

 

"IN PROCESS - Documentation" er støttet af Statens Kunstfond, Bikubenfonden og Københavns Kommune.