More selected projects

National udstilling

Eksil af KASPERSOPHIE

EKSIL 04.12.2017 - 15.12.2017 I Visning d. 15.12.2017 kl. 20

National Udstilling skal stikke dybt i nationalsamvittigheden, lukke de skeletter ud af skabet vi skammer os over, lad dem danse på vores helligste og finde ud af hvor det egentlig gør ondt. 

Et ønsket om at løsne op for samfundets vanetænkning, manglende evne til at stille sig selv spørgsmål og den bredt forankrede uinteresse  for  ’den anden’. Gennem handling, kostume og rekvisit opfordres publikum til oprigtig selvrefleksion i en tid præget af identitetskriser med higen efter at konstruere og fremhæve sine rødder både personligt og politisk.

National Udstilling er et visuelt og koreografisk værk på grænsen mellem installation og scenekunst. Det er skabt med afsæt i håndværk og design og opføres af seks dansere iført en allegorisk nationaldragt. 

Designduoen KASPERSOPHIE står bag National Udstilling og har med udgangspunkt i et visuelt koncept samarbejdet med koreograf Martin Forsberg. Værket er co-produceret af HAUT i samarbejde med Statens Museum for Kunst og støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgårds Fond og Dansehallerne.

National Udstilling er skabt af Kasper Hansen og Sophie Bellin-Hansen