Mørke og Natur  - eller hvordan landskaber ser ud om natten

af Naja Lee Jensen

Tværæstetisk scenekunstnerisk eksperiment

Lørdag 01.09 -kl. 16.00. og 16.45 samt feedback - Lille Scene

Mørke og Natur undersøger eksistentiel bæredygtighed og forholdet mellem natur og menneske. For hvad er teater, når isbjergene smelter?

Hvad er naturen i teateret?

Mørke og natur har altid været noget, mennesket har skulle forholde sig til. Tidligere var de to præmissættere for vores liv, men i dag lever de fleste af os i den vestlige verden pakket ind i kunstig belysning og isolerede vægge. I den tilstand kan vi hurtigt glemme mørket og naturen. Eksperimentet MØRKE og NATUR - eller hvordan landskaber ser ud om natten udforsker sammenhængen mellem natur, menneske, teater og mørke.

Mennesket har altid været i centrum i teateret både på scenen og på publikumsrækkerne. MoN undersøger mulighederne for at gøre naturen og mørket til protagonister i et scenisk værk, der taler til publikums ubevidste. Ved at arbejde med søvn og hypnose vil MoN udforske grænsen mellem værk og tilskuer, menneske og natur og fortid og nutid. Målet med eksperimentet er at skabe et udgangspunkt for et scenisk værk, der kan vække naturen og mørket i sit publikum.

Naja Lee Jensen har en BA i Skuespil fra Akademi for Scenekunst og en MA i Billedkunst fra Kunstakademiet i Oslo. I sit kunstneriske virke arbejder hun hovedsagligt i mellemrummet mellem scene- og billedkunst.

Støttet af: Statens Kunstfond og Norsk Kulurråd

MØRKE OG NATUR ER UDSOLGT LØRDAG 01.09!

Medvirkende: Naja Lee Jensen, kunstnerisk leder, Kristian Hverring, lyddesigner, Andreas Oxenvad, performative elementer, Tobias Leira, lysdesigner, Nanna Møllegaard Madsen, producent