Martha's Dream
En undersøgelse af at være den sidste tilbage i verden.
Format: WORKSHARING
Genre: Dramatisk-dokumentarisk hybrid
Dato: 16. Juni 2024
Tid: 14:00-16:00
Sted: Teatret Zeppelin,
Valdemarsgade 15,
1665 København V
Det er GRATIS at deltage i arbejdsdelingen, men vi har begrænsede antal pladser så book en billet på forhånd – du kan booke din billet her:
Den kunstneriske undersøgelse
I århundreder var vandreduen herskeren af himmelrummet over Nordamerika og i antal den største fugleart på jorden. I 1800tallet indledtes et massivt massedrab på arten. Da vandreduen Martha døde i 1914 i Cincinnatti Zoo, var hun den eneste levende vandredue tilbage i hele verden.
Med residenciet på HAUT vil gruppen af kunstnere bag "Martha’s Dream" undersøge, hvordan Martha, den sidste vandredue, kan vækkes til live i dag. Hvordan bevæger hun sig? Hvordan lyder hun? Og hvordan får hun en stemme? De vil undersøge, hvordan den eksistentielle historie om at være den sidste tilbage i verden kan lyde og se ud fra et fugleperspektiv. Med film, scenografi og musik vil de teste og afprøve dette, og tegne de første skitser til "Martha’s Dream".
Kunstnerne
"Martha’s Dream" er første kapitel i LIFE & DEATH – en planlagt række af værker om tid og tab af Anastasia Nørlund (instruktør) og Julian Juhlin (kunstner/scenograf). For at udfolde "Martha’s Dream" har Nørlund og Juhlin allieret sig med filminstruktør Frigge Fri, komponist Jesper Moeslund, dukkemager/scenograf Sigurd Dissing og kunstner Roe Ørslev. Gruppen har samlet sig med en interesse for skellet mellem det iscenesatte og autentiske. Residenciet er en mulighed for at de kan afprøve nye formater, i håbet om sammen at skabe en dramatisk-dokumentarisk hybrid.
Photographer: Louise Herrche Serup
Kreditering
Støtte/samarbejdspartnere
Støtte: Den Kollektive Tredjedel af Båndkopimidlerne
Sparringspartner: Louise Beck
Konsulent: Dr Helen James, Smithsonian Museum of Natural History
Om residenciet
IN PROCESS er HAUTs residency format som skaber for fysiske brainstorms, der understøtter undersøgelsen og udviklingen af nye scenekunstneriske ideer.
Anastasia Nørlund, Julian Juhlin, Frigge Fri, Jesper Moeslund, Sigurd Dissing og Roe Ørslev er inviteret i residency gennem det open call "IN PROCESS – SORG", der havde fokus på at stille et scenerum til rådighed for kunstnere, der er tiltrukket af at udforske dødens, tabets og sorgens verdener i en performativ kontekst. Det open call var kurateret i samarbejdet med Andreas Constantinou.
Dette residency er støttet af Statens Kunstfond, Københavns Kommune og Bikubenfonden.