Breve til forandring

Interaktiv arbejdsvisning af gruppen Til Rette Vedkomende

25.11.2018 kl. 17.00

En undersøgende performance om nærvær, fordybelse og forandring, der bruger elementer af musik, workshop, monolog, og udstillet tekstmateriale

Hvornår har du sidst modtaget et brev? Et personligt håndskrevet brev? Hvornår har du sidst selv skrevet et?

Brevet er, per definition, en udadgående handling, en fysisk udformet besked, der flytter sig fra a til b. Brevet er forseglet og hemmelighedsfuldt til det åbnes, det kan sanses, er intimt og personligt – dog er brevet uddøende som kommunikationsform. Det er for langsomt og ressourcekrævende. Men er der ikke noget ved og omkring brevet, som ikke bør uddø?

Til HAUTs Writings On The Wall undersøger vi, hvad brevet kan i teaterrummet, og hvad brevet er i relation til forandring, fællesskab, fremmedgørelse og frygt. På dagen vil vi eksperimentere med og blive klogere på, om vi kan skabe et rum, hvor det for publikum bliver trygt og inspirerende at formulere et brev - et brev til forandring, et brev der måske vil forlade vores fælles rum og træde ud i verden. Vi vil skabe et midlertidigt fællesskab, som sammen lirker mere plads, perspektiv og fordybelse ind i verden. Vi vil skrive breve til forandring.

Igennem vores egne refleksioner og foreløbige arbejde, vil vi give performative bud på hvad et brev er, hvad det repræsenterer og hvordan det kan se ud - hvad vi kan vække af følelser og handlinger igennem breve.

Med afsæt i brevet som kunstnerisk dogme, har vi arbejdet med følgende mini-manifest:

-   Vi vil undersøge og gøre op med den frygt og fremmedgørelse, der præger vores samfund
-   Vi vil se det samfund, der omgiver os, som dét der driver os frem fremfor en forhindring
-   Vi vil skabe alternativer til individualisme og udvide enkeltpersonens strukturelle samhørighed

/////
Til Rette Vedkommende er en ny konstitueret kunstnergruppe, der arbejder tværæstetisk og interventionistisk med at lirke mere nærvær, kritisk refleksion og fordybelse ind i en forpustet og fremmedfjendsk verden.  

/////
 

OBS! Da arbejdsvisningen af Breve til forandring har et begrænset antal pladser, skal du melde dig til for at være sikker på at få en plads.
Tilmeldinger sendes til ida@hautscene.dk
Pladser fordeles efter 'først til mølle'


///// Breve til forandring er en del af eksilprogrammet Writings on the Wall der er støttet af Statens Kunstfond

Medvirkende: Anja Tietze Lahrmann, lyddesigner, Emil Christiansen, dramatiker, Andrea Lindeneg, scenograf, Malik Grosos, skuespiller, Anne Vraaby, dramatiker