En performance om ungdom, angst og forandring.


HAUT x Bikubenfonden Pop Up Residency
> residensperiode d. 08.06.-14.06.2020
> residensperiode d. 03.08.-09.08.2020  

Genre: Performance

Den kunstneriske undersøgelse

Vi ønsker at undersøge forandring - det som er i transition. “hverken eller”,  “både og” eller noget helt andet. Vi vil forsøge at gå ind bagved “undskyld vi roder”- skiltet, og lede efter alt det som gør os bange og alt det som giver os håb. Hvor kommer ængstligheden fra og kan man være tilstede i det man ikke forstår

Titlen “VANITAS” er lånt fra barokkens stilleben malerier, hvor opstillinger af kranier, afskårne blomster, glaskupler og overmodne frugter symboliserede livets forgængelighed og forfængelighed. Ouroboros - slangen der spiser sin egen hale - er ligeledes et symbol på forandring. Det gamle erstattes af det nye. Vi læser disse symboler, myter og sagn med følsomme queer hjerter og håber at komme tættere på at håndgribeliggøre og spejle nogle af de følelser som forandring fremkalder.

Det kunstneriske hold

Det kunstnerisk hold består af Jules Fischer feat. Kai Merke, Julienne Doko, Phyllis Akinyi & Paolo de Venecia Gile.

Jules er uddannet billedkunstner og arbejder med performance i et krydsfelt mellem koreografi og installation. “VANITAS” udvikles i samarbejde med performerne.

Medvirkende

Koreografi, scenografi, kostumer og lyd: Jules Fischer > Læs mere
Koreografi og dans: Kai Merke, Paolo de Venecia Gile.

Kreditering

Gruppens arbejde med VANITAS er støttet af Statens Kunstfond

HAUT x Bikubenfonden Pop Up Residency

VANITAS er en del af HAUT x Bikubenfonden Pop Up Residency, som er et testforløb af studio residency formatet og er rettet mod de uafhængige scenekunstnere inden for tværæstetisk scenekunst. Kunstnerne tilbydes et op til 4 ugers langt residency, med mulighed for sparring fra udvalgte feedbackpartnere, hvor der sættes fokus på, hvordan kunstnerisk feedback kan styrke et projekts videre udvikling. HAUT x Bikubenfonden Pop Up Residency finder sted i København, hvor en etage i Fondenes Hus er indrettet studio med dansevinyl og en enkel teknikpakke. Det samlede udviklingsforløb har til formål at undersøge, hvilke behov, der er for residencies, og hvordan et studio residency kan kvalificere kunstnerisk udvikling.