Undressings er en koreografi i proces med vibrato sang, krop, lyd og ting - en hengivelse til objektificering, tomrum og det ængstelige.


HAUT x Bikubenfonden Pop Up Residency
> residensperiode d. 04.05.-31.05.2020 

Genre: Koreografi og billedkunst

Tegning af kunstner Marco Spörle

Den kunstneriske undersøgelse

Med støt stemme. Holdt sammen. En person i kontrol.  Dernæst, stemmen sætter sig fast i halsen og spilder ud af  munden i udbrud. Staccato. Brudstykker. 
Hvad vil det sige ikke at være samlet? At være delt op i  fragmenter; Vibrerende. At være et opdelt subjekt. Spredt ud  på gulvet. Stykker af et subjekt. At være udtømt og gå ind i  tingenes blik.  

“Hun kigger på tomrummet, det er det eneste hun kigger på,  men hun gør det godt.” * 

Kan vi give os hen til denne udtømthed? Dette tomrum. I stedet  for at forsøge at stykke os selv sammen, ville vi kunne modstå  og give efter for det usammenhængende? Kan vi være med  objekterne, gå ind i dem og lade vores stemmer splide ud fra  deres former? 

Undressings er en koreografi med vibratosang, krop, lyd og  ting af koreograf Olivia Riviere, koreograf/lydkunstner Karis  Zidore og billedkunstner Anna Moderato. Med Haut og  Bikubenfondens Pop-Up residens får de mulighed for at  placere deres respektive materialer ved siden af hinanden i fire  uger.

*citat fra ‘Destroy She Said’ af Marguerite Duras

Det kunstneriske hold

Olivia Riviere og Karis Zidore er koreografer og dansere uddannet fra DDSKS i 2015, samt medlemmer af Danseatelier. Anna Moderato er billedkunstner uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2016. De har taget del i hinandens kunstneriske arbejde af flere omgange, senest på residens på HAUT i januar 2020, hvor de placerede deres respektive materialer ved siden af hinanden i et scenerum for første gang. 


Medvirkende

Koreograf: Olivia Riviere  > Læs mere
Koreograf/lydkunstner: Karis Zidore  > Læs mere
Billedkunstner: Anna Moderato  > Læs mere

HAUT x Bikubenfonden Pop Up Residency

Undressings er en del af HAUT x Bikubenfonden Pop Up Residency, som er et testforløb af studio residency formatet og er rettet mod de uafhængige scenekunstnere inden for tværæstetisk scenekunst. Kunstnerne tilbydes et op til 4 ugers langt residency, med mulighed for sparring fra udvalgte feedbackpartnere, hvor der sættes fokus på, hvordan kunstnerisk feedback kan styrke et projekts videre udvikling. HAUT x Bikubenfonden Pop Up Residency finder sted i København, hvor en etage i Fondenes Hus er indrettet studio med dansevinyl og en enkel teknikpakke. Det samlede udviklingsforløb har til formål at undersøge, hvilke behov, der er for residencies, og hvordan et studio residency kan kvalificere kunstnerisk udvikling.