bestyrelse04-grønbestyrelse04-grøn

HAUT FÅR NY BESTYRELSE

I HAUT er vi lige så modige som de kunstnere, vi arbejder sammen med. Derfor har vi i løbet af det seneste år påbegyndt en stor udviklingsrejse, der skal løfte vores organisation ind i fremtidens scenekunstlandskab. Som første skridt på vejen kan vi præsentere HAUTs nyligt tiltrådte bestyrelse med Marie Nipper, direktør for kunstcentret Copenhagen Contemporary, som forperson.

EN ORGANISATION I UDVIKLING

HAUT arbejder for at styrke præmisserne for den kunstneriske proces og insisterer på at prioritere det kunstneriske udviklingsarbejde lige så højt som det endelige værk. På samme måde ønsker vi også at være en organisation, som kigger indad og lader os udvikle. Med henblik på at professionalisere vores organisation takkede vi derfor ja til et udviklingsforløb iværksat og finansieret af Bikubenfonden og Nordisk Kulturfond. Med dette arbejde er vores ambitioner på egne og det frie felts vegne kun blevet endnu større. Vi glæder os derfor til løbende at dele friske tiltag med jer – og til en start: At introducere jer for vores nye bestyrelse.

ALSIDIGE PROFILER

Som resultat af HAUTs udviklingsarbejde har bestyrelsens konstellation og funktion også været genstand for forandring.

“Fra tidligere at have været en praktisk og arbejdende bestyrelse, som primært bestod af udøvende scenekunstnere, har vi nu fået en bestyrelse, som rummer et bredere spektrum af faglige profiler. Den nye bestyrelses funktion bliver i højere grad end tidligere at bistå os med den strategiske udvikling af HAUT og at bidrage til de store visioner for organisationen fra deres professionelle ståsteder,” udtaler HAUTs kunstneriske leder Naja Lee Jensen.

HAUTs bestyrelse er valgt for to år og består af:

Marie Nipper (forperson)
Kurator og direktør for kunstcentret Copenhagen Contemporary

Simone Wierød (næstforperson)
Koreograf

Astrid Hansen Holm 
Dramaturg og iscenesætter

Jacob Kampp Berliner
Stifter af Soulland, Gasoline Grill, Fake Diamond Records, Gallery Steinsland Berliner, Granola og Elvo 1923

Katrien Verwilt
L
eder af Metropolis – Københavns Internationale Teater

Som forperson for bestyrelsen står kurator og direktør for Copenhagen Contemporary Marie Nipper, som glæder sig til i samarbejde med HAUT at sætte fokus på vigtigheden af kunstnerisk udviklingsarbejde for fornyelsen i dansk kulturliv:

“Jeg oplever, at HAUT bidrager med et vigtigt arbejde på det kunstneriske felt, som ikke mange andre påtager sig [...] Sammen med resten af bestyrelsen ser jeg frem til at bistå HAUT i at sikre de bedste rammer for kunstnerisk udvikling samt at synliggøre HAUTs arbejde i endnu højere grad. Det er afgørende at have en organisation, hvor der er plads til eksperimenteren, fejl og kunstnerisk nytænkning, hvis vi vil sikre, at den kunstneriske innovation også finder sted i Danmark.”

I forbindelse med tiltrædelsen af den nye bestyrelse vil vi gerne have lov at takke de tidligere bestyrelsesmedlemmer Asbjørn Kristensen Høgsbro, Liv Helm, Ida Fredericia og Karen K. F. Grønborg for deres store arbejde og indflydelse på HAUTs udvikling. Samtidig ser vi frem til arbejdet med den nye bestyrelse og er rigtig glade for, at de tager med på HAUTs videre rejse.

FOTO
Marie Nipper: Asbjørn Sand
Simone Wierød: Josh Tan Aquino
Astrid Hansen Holm: Søren Kjeldgaard
Jacob Kampp Berliner: Sascha Oda