Det Levende Lys

En undersøgelse af lys, ekstase og kanalisering med afsæt i Hildegard von Bingens multikunstneriske oeuvre


Format: IN PROCESS
Genre: Performance

Residens på Teatret Zeppelin
13/09-19/09-2021

Collage af Naja Schønemann

Den kunstneriske undersøgelse

Med projektet "Det Levende Lys" vil den tværkunstneriske gruppe udforske formater, der bevæger sig mellem ritual, koncert og dissektion af lys. De vil forsøge at udvikle et dynamisk rum ved hjælp af installationer, lys og lyd, hvor publikums placering og bevægelse er en integreret del af det performative rum. Gruppen er interesserede i repetition og brydningsflader: Mellem de forskellige sanser, mellem mennesker, mellem mennesker og rum, lyd og lys.

"Det Levende Lys" udspringer af en fascination af Hildegard von Bingen, en tysk benediktinerabbedisse fra det 12. århundrede, og hendes livslange lidenskab for at dele sine spirituelle oplevelser. Disse kom til hende som sanselige visioner og blev til et utal af kunstneriske udtryk – tekst, maleri og musik. Gruppen vil undersøge hendes beskrivelser af det guddommelige (levende) lys og hendes eget arbejde på tværs af kunstformer i forsøget på at formidle dette. Ønsket er at skabe et rum, der føles som at sidde midt i en af hendes visioner.

Det kunstneriske hold

Projektet er et samarbejde mellem scenograf Naja Schønemann, komponist Kaja Mærk Egeberg, installationskunstner Nina Tind, koreograf Jakob Krog og musiker Dóra Haraszti.

Kaja Mærk Egeberg. Foto: Hein Photography

Dóra Haraszti. Foto: Olivér Haraszti

Jakob Krog. Foto: Jakob Krog

Naja Schønemann. Foto: Naja Schønemann

Nina Tind. Foto: Signe Haupt