PERSPECTIVES ON: Fair Practice Code

En undersøgelse af potentialerne i en Fair Practice Code i Danmark.

 

Format: Vidensdeling
Genre: Seminar

Dato: 4. og 5. December
Tidspunkt: TBA
Sted: UP, Baldersgade 6, Baghuset, 2200 København N

Eventet er gratis, men tilmelding nødvendig – link til billet-booking kommer snart..

 

[unex_ce_button id="content_889eqvcr5,column_content_kx0j44bw3" button_text_color="#14b88f" button_font="custom_one" button_font_size="24px" button_width="content_width" button_alignment="center" button_text_spacing="0px" button_bg_color="#ffffff" button_padding="25px 25px 25px 25px" button_border_width="2px" button_border_color="#14b88f" button_border_radius="1px" button_text_hover_color="#ffffff" button_text_spacing_hover="0px" button_bg_hover_color="#14b88f" button_border_hover_color="transparant" button_link="" button_link_type="url" button_link_target="_blank" has_container="" in_column="1"]LINK TIL BILLETTER KOMMER SNART[/ce_button]

Foto fra PERSPECTIVES ON: Complex complicities - towards antiracist feminist stages 2022. Fotograf: Morten Arnfred

Ved du hvad Fair Practice Code er? Og kan det mon være med til at revolutionere arbejdsforholdene for scenekunstfeltet i Danmark?

Hvis du er nysgerrig på at bidrage til, hvordan vi skaber en bedre sammenhængskraft og samarbejde i scenekunstfeltet, så sæt kryds i kalenderen d. 4 og 5. december 2024. Her inviterer vi i samarbejde med Fair Practice Kultur og PRFRM til et tætpakket to-dages seminar, hvor vi sammen undersøger potentialerne i en Fair Practice Code i Danmark.

Information om program og billet-booking kommer snart.

* Fair Practice Code er en kulturens kodeks eller svanemærke, som er udviklet og implementeret i Holland. Modellens formål er at skabe et fælles udgangspunkt for rimelige arbejdsvilkår for kunstnere og kulturarbejdere baseret på fem værdier og principper; bæredygtighed, diversitet, transparens, solidaritet og tillid. 

 

Samarbejdsparterne
PRFRM er et producentfællesskab, der arbejder med produktion og formidling af scenekunst. Fra organisationen tager Maja Bonde Holze og Mikkel Kryger Søndergaard del i seminaret.

Fair Practice Kultur er et initiativ der undersøger og kommer med bud på hvordan vi kan skabe en mere bæredygtig kulturbranche. Deres arbejde tager form som workshops på tværs af kulturfeltet, udarbejdelse af en rapport og en høring i Folketinget november 2024. Initiativet er inspireret af the Fair Practice Code og er initieret af Dansk Komponistforening og UKK- Organisation for Kunstnere, Kuratorer og Kunstformidlere og vil fremadrettet også udvikles i regi af Dansk Kunstnerråd. Projektet ledes af Sine Tofte Hannibal, daglig leder i Dansk Komponist­forening & Maj Horn, billedkunstner og tidligere forperson for UKK.

Om PERSPECTIVES ON

Skaber rum for tanker og viden, der flytter scenekunsten. 

PERSPECTIVES ON er et vidensdelingsformat, der tager udgangspunkt i, hvilken viden vi har behov for lige nu, for at kunsten, kunstnerne og feltet kan udvikle sig. Med formatet inviterer vi nye tanker og diskurser ind i det danske scenekunstlandskab som inspiration, provokation og katalysator for kunstnerisk udviklingsarbejde. Formatet er en platform for vidensdeling, samtale og læring.