OM HAUT

HAUT er scene, værksted og producent for nye generationer af scenekunstnere. Vi kuraterer og støtter udviklingen af værker og eksperimenter, der skaber nye kunstneriske udtryk, sætter samtiden i perspektiv og peger ind i fremtiden. Vi skaber formater, hvor unge scenekunstnere og frie grupper kan udfolde deres idéer og møde hinanden og publikum i eksperimenter og samtaler, som udvikler deres praksis.

Eksiler er HAUTs format for udviklingsarbejde: Vi giver hvert år cirka 10 grupper scenekunstnere mulighed for at søge Eksil hos os i en til tre uger, hvor HAUT og kunstnerne i en gensidig dialog skaber rum og tid til scenekunstneriske eksperimenter. Vi afslutter altid Eksilforløbet med en åbning af arbejdsrummet for publikum, så afprøvning og efterfølgende samtale kan bidrage til udviklingen af projektet. Vi har løbende open calls, som annonceres her på hjemmesiden og på Facebook.

Desuden kuraterer HAUT  biennalen Young Choreographers – The Festival med ny dansk og international samtidskoreografi. Festivalen løb af stablen første gang i 2015, og næste festival er i 2019.

HAUT er stiftet i 2014 og har siden 2016 haft adresse i Kødbyen sammen med Sort/Hvid. Den kunstneriske ledelse bag HAUT er et team af unge producenter, instruktører, koreografer og iværksættere med erfaringer inden for alle scenekunstneriske felter. 

[unex_ce_button id="content_obrcgtssq,column_content_km09jhoiw" button_text_color="#14b88f" button_font="custom_one_italic" button_font_size="12px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#transparent" button_padding="5px 25px 5px 25px" button_border_width="1px" button_border_color="#14b88f" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#50b79d" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#transparent" button_border_hover_color="#50b79d" button_link="https://hautscene.dk/arkiv/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]Se mere[/ce_button]