OM HAUT

HAUT er et teater der siden 2016 har haft fokus på kunstnerisk udviklingsarbejde. Gennem samarbejde med en bred vifte af kunstinstitutioner skaber HAUT plads til, at scenekunstnere, under bæredygtige arbejdsforhold, kan udvikle og fordybe sig i deres kunstneriske praksis. HAUT beriger dansk scenekunst med residencies, faciliteret feedback samtaler, seminarer, festivaler og internationale netværk. Med Naja Lee Jensen som kunstnerisk leder har teatret over de sidste to år fremmet tværæstetiske udtryk og samarbejder. Som en kunstnerdrevet institution støtter HAUT eksperimenter og udvikling på kunsten og kunstnernes præmisser.

I N    P R O C E S S

IN PROCESS er HAUTs residencyformat for kunstnerisk udviklingsarbejde. Vi giver hvert år adskillige scenekunstnere mulighed for at søge IN PROCESS hos os, hvor HAUT og kunstnerne i en gensidig dialog skaber rum og tid til scenekunstneriske eksperimenter. Vi afslutter altid et IN PROCESS med at åbne arbejdsrummet for publikum, så afprøvning og efterfølgende samtale kan bidrage til udviklingen af projektet. Vi har løbende open calls, som annonceres på Facebook, instagram og her, på vores website.

Y    C H O R E O G R A P H Y

Y CHOREOGRAPHY er HAUTs koreografiske festival, hvor du kan opleve koreografer og kunstnere dele work-in-progress værker, holde workshops, talks og invitere publikum ind i den kunstneriske proces’ afsøgende rum. Festivalen er skabt som en relancering af HAUTs tidligere koreografiske platform Young Choreographers - the Festival og vil, som en videreudvikling af de tidligere festivalers fokus på unge kunstnere, skabe en platform drevet af synergi mellem feltets unge koreografer og de mere erfarne kunstnere. Samtidig skaber festivalen mulighed for at andre kunstneriske fagligheder, gennem tværæstetiske samarbejder, kan dele deres koreografiske vision og bud på Y Choreography. Y Choreography er udviklet og kurateret af de tre koreografiske kunstnere Simone Wierød, Linette Stamp Christensen og Naja Lee Jensen og finder næste gang sted i 2022.

HAUT er stiftet i 2014 af et team af unge producenter, instruktører, koreografer og iværksættere med erfaringer inden for alle scenekunstneriske felter og har siden 2016 haft adresse i Kødbyen sammen med Sort/Hvid. HAUTs kunstneriske ledelse varetages af Naja Lee Jensen. 

[unex_ce_button id="content_obrcgtssq,column_content_km09jhoiw" button_text_color="#14b88f" button_font="custom_one_italic" button_font_size="12px" button_width="auto" button_alignment="center" button_text_spacing="1px" button_bg_color="#transparent" button_padding="5px 25px 5px 25px" button_border_width="1px" button_border_color="#14b88f" button_border_radius="0px" button_text_hover_color="#50b79d" button_text_spacing_hover="1px" button_bg_hover_color="#transparent" button_border_hover_color="#50b79d" button_link="https://hautscene.dk/arkiv/" button_link_type="url" button_link_target="_self" has_container="" in_column="1"]Se mere[/ce_button]