Bastardens Folkedans

En undersøgelse af multietnisk sorgdans i flere faser.

 

Format: IN PROCESS
Genre: Fusionteater, der inkluderer elementer fra bl.a. bosnisk foklore, elektropunk, dans og video.

Residency finder sted på Teatret Zeppelin
15.-21.08.2022


Work-in-process sharing:
21.08.2022 kl. 14-16

Den kunstneriske undersøgelse

Når krigen afslører, at civilisationen er en tynd fernis, og hadet, frygten og hævntørsten spreder sig epidemisk iblandt dit folk, hvem er du så, og hvilket ”folk” tilhører du? Det spørgsmål fører til øget polarisering, men hvordan stiller et multietnisk individ sig i dette spændingsfelt?

Med udgangspunkt i bosnisk folklore, vil det kunstnerisk hold kaste sig ud i at skabe et multietnisk udtryk i musik, dans og billeder, som afspejler multietnicitet, baseret på musiker, intruktør og debatør Nikolines personlige erfaringer.

I processen stiller kunstnerne sig bl.a. spørgsmål som, hvordan laver vi et autentisk multietnisk udtryk, der ikke er bagudskuende og nationalromantisk, men føles universelt og moderne? Kan vi arbejde med det underbevidste og emotionelle plan, eller er vi nødt til også at formidle fakta for at skabe medfølelse og indlevelse i splittelsen? Hvordan skaber og opløser vi ‘os’ og ‘dem’ følelsen hos publikum?

 

Det kunstneriske hold

Det kunstneriske hold der vil fordybe sig og folde undersøgelsen ud er sammensat af Nikoline Vicić Rasmussen. Kunstnerne har ikke tidligere arbejdet sammen, så en del af processen vil også handle om at undersøge samarbejdet og udviklingen af et fælles scenisk sprog. 

 

Nikoline Vicić Rasmussen 
Musiker, instruktør og debatør 
Website

Petruska Miehe-Renard
Scenografi og iscenesættelse

Amalie Stitz
Danser/koreograf

David Nedergaard
Lyddesigner

Kreditering

Tekst og iscenesættelse: Nikoline Vicic Rasmussen
Scenografi og iscenesættelse: Petruska Miehe-Renard
Danser/koreograf: Amalie Stitz
Lyddesign: David Nedergaard