Staging the Future of Technologies

Udviklet i samarbejde med CATCH og Click Festival

Work-in-progress visning d. 16.03.2019 kl 15:00
Endelig showcase under Click Festival d. 18.-19.05.2019

Staging the Future of Technologies favner to værker under udvikling. Interfacingthoughts der er et samarbejde mellem den elektroniske musiker Julie Østengaard og den tværæstetiske teknologiske kunstner Christoffer Vincent Thon,  og No Tale No Head der er samarbejdet mellem Mana:Group og opfinderen af the Swedish Harp Bass, Joel Illerhag.

Interfacingthoughts er et tværkunstnerisk værk, der arbejder i et krydsfelt mellem performance og installation. En performers hjerneaktivitet styrer et interaktivt rum, der skaber et feedback loop i konstant udvikling. Værket undersøger kommunikation og forbindelsen eller distancen mellem os som mennesker ved at oversætte mentale tilstande til lyd, lys og vibrationer i vand.

No Tale No Head undersøger den muterede krop og den forvrængede stemme. I en lydbåret immersiv performanceinstallation giver tre kroppe ord og liv til The Swedish Harp Bass og udforsker forholdet mellem det organiske og det teknologiske. No Tale No Head er et ritual, der både forherliger og nedgør The Master, kroppen og maskinen.

 

Kunstnerisk hold

CATCH har udvalgt to aktører funderet i en teknologisk praksis, Joel Illerhag, som har udviklet et nyt instrument: The Swedish Harp Bass, og Christoffer Vincent der arbejder med blandt andet med lys som kunstneriskmedie og ønsker at kombinere EEG teknologi med projektioner og lys, og skabe immersive, performative oplevelser. Disse to kunstnere skal arbejde sammen med Julie Østengaard og MANA:GROUP.

Vi har i HAUT udvalgt komponist og lydkunstner Julie Lunding Østengaard, som bl.a. var en del af eksilet Inter-language i efteråret til at arbejde sammen med Christoffer Vincent Thon, samt det kunstneriske og akademiske kompagni MANA:GROUP, som bl.a. står bag Cupid's 1st kiss til at arbejde sammen med Joel Illerhag.

Om talentprogrammet Staging the Future of Technologies

HAUT og CATCH har indgået samarbejde om at skabe rammerne for to Eksiler, der skal blive en del af programmet på CLICK Festival i Helsingør i maj 2019. Samarbejdet er opstået ud af en fælles vision om at tilbyde rammer for kunstnerisk forskning og talentudvikling.

Staging the Future of Technologies tager udgangspunkt i mødet mellem en teknologisk praksis og en kunstnerisk praksis. Projektet har fokus på at skabe nye, jævnbyrdige samarbejder i mødet mellem kunst og teknologi, og på den udviklende proces. Vi håber endvidere, at se showcases af samarbejdet til CLICK Festival, der har potentiale til at vokse og udvikle sig mod en færdig produktion efterfølgende.